Tarieven en vergoedingen

Uw behandeling wordt bij mij in principe vergoed vanuit uw basisverzekering. Om een vergoeding te krijgen, heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Dat is geregeld in de Zorgverzekeringswet. In 2025 heb ik contracten met

  • Menzis (Anderzorg, Hema, VinkVink)
  • VGZ (Univé, IZA, IZZ, Zekur, United Consumers, UMC) 
  • DSW (InTwente, StadHolland). 


Wanneer u bij een andere verzekeraar een contract heeft, vergoedt uw verzekeraar tussen de 60 tot 80% van de behandeling. Om te weten hoeveel dit precies is, belt u uw verzekeraar met de vraag welk percentage van het NZa-tarief zij vergoeden. Het is wettelijk zo geregeld dat u vrije keuze heeft in de zorg. Maar als u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, vergoedt de zorgverzekeraar niet het gehele bedrag. De overige kosten dient u dus zelf te betalen. 

Let op: Het wettelijke eigen risico (€ 385) moet u altijd zelf betalen, onafhankelijk van welke soort polis u heeft. 
Tekst loopt door ↓

Tarieven

In het geval van ongecontracteerde zorg hanteer ik de NZa vastgestelde tarieven (zie hier voor alle tarieven van 2025). Voor een diagnostiekconsult (intake) van 60 min is dit 190,88) en voor een behandelconsult (45 min) 142,29. Dit zijn tarieven inclusief indirecte tijd zoals administratie, voorbereiding en brieven naar de huisarts. Als ik geen contract met uw verzekeraar heb, ontvangt u eens per maand een factuur die u zelf aan mij betaalt. U kunt deze dan declareren bij uw zorgverzekeraar. Deze factuur zal het officiële tarief van de NZa vermelden, waarvan u dus een percentage vergoed krijgt. Het percentage dat uw zorgverzekeraar vergoedt is hier te vinden. Ik werk volgens het principe planning=realisatie. U betaalt dus voor het vooraf ingeplande consult, ook als dat in werkelijkheid iets korter of iets langer duurt (maximaal 15 minuten).

Bij een te late annulering (na 2 werkdagen voor de start van de afspraak) of het niet verschijnen hanteer ik een wegblijftarief van €75.